Uitnodiging!

Posted on Jun 22, 2010

Hooggeëerd publiek!

Een jaar geleden werd ik gevraagd om een leuk, kort filmpje te schrijven waarmee de nieuwe lichting IMVFX (visual effect) studenten van de Filmacademie zou kunnen afstuderen. Gewoon iets kleins. Een minuut of vijf hooguit. Ik had al schattige animatiefilms geschreven over eenzame vissen en tentakelmonstertjes en zoiets zou perfect zijn.

Ik weet niet precies wat. Maar ergens in mijn brainstorms met de IMVFX jongens (die me overlaadden met games, filmpjes, ideeën en nachtmerrie-achtige films zoals Gwai wik sloeg ons collectieve brein op hol, paarden de 300 en Pan’s Labyrinth met de Nederlandse geschiedenis en ontstond er en film die op het punt stond uit zijn voegen te barsten (iets wat wonderlijk genoeg vaker gebeurt met projecten waar ik langs loop. Ik zeg: volstrekt toeval, dames en heren. Blijf uw geld vooral op me inzetten. Nee echt :))

Het is denk ik te danken aan de bezielende leiding van Thijs en Mels, respectievelijk regisseur en producent, dat uiteindelijk de film niet met Filmacademie en al geïmplodeerd is, want dan zou dit bericht een stuk minder feestelijk zijn geweest. In plaats daarvan kan ik u nu van harte uitnodigen om mijn laatste bijdrage aan de Nederlandse filmgeschiedenis te komen bekijken, de korte film De Schaduw van Bonifatius die van dinsdag 29 juni tot vrijdag 2 juli aanstaande te zien zal zijn op de Filmacademie.

posterbonifatius

De Schaduw vertelt het verhaal van de jonge monnik Gregorius die in 754 wordt verkozen om aan de zijde van bisschop Bonifatius naar Friesland te trekken, in een laatste poging die vervloekte heidenen tot het Christendom te bekeren. Wie zijn geschiedenis kent, weet dat dat alles eindigt in een alles behalve opgewekte bedoening, maar hoe en wat dat mag u verder zelf gaan zien.

Het programma met alle exacte vertoningstijden is hier te vinden (blok B). De Filmacademie ligt op het Markenplein 1 in Amsterdam en is goed bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer (routebeschrijving).

Daarnaast organiseert de filmacademie op woensdagavond 30 juni een speciale Bonifatius-avond, omdat de film qua productieproces vrij revolutionair is. Behalve de film zal ook een zekere stotterende scenariste worden vertoond en kun je een bod uitbrengen op decorstukken. En beter nog: de hele avond is gratis! Dus komt allen, komt allen, vanaf 21:00 in Desmet Studio’s in Amsterdam!

bonifatiusgreenscreen
Gregorius in GreenScreenLand

Overigens geldt net als vorig jaar: mocht je het gezellig vinden om met eerder genoemde stotterende scenariste thee, wijn of gezelschap te delen, laat vooral weten waar en wanneer je komt, dan doe ik mijn best om daar ook te zijn!

Tot Bonifatius!

De Schaduw van Bonifatius – website

17 Comments

 1. Ziet er heel goed uit. Beetje jammer dat de navigatie van hun website helemaal niet werkt 🙁
  Ik moet nog even kijken of ik kan maar volgens mij ga ik domweg geen tijd hebben.

  • De website is nog niet af op dit moment, vandaar 😉 Maar aangezien ik ongeveer één keer per kwartaal een livejournalpost maak, dacht ik: ik zet hem vast neer.

 2. Vet! De woensdag lijkt me tof. We gaan dat regelen en er zijn! Moet je vooraf reserveren?

  • Nope, het is gewoon vrije inloop (ook voor de voorstellingen op de Filmacademie trouwens). Meestal wel handig om er 5 à 10 minuten van tevoren te zijn, dan weet je zeker dat je goed zit 😉

 3. Wat komen er toch altijd prachtige onverwachte dingen uit jouw handen.

 4. Gaaf!! En als het even kan gaan ik/wij er die woensdag ook zijn! :):)

  • Ik was vergeten erbij te vermelden dat de woensdagavond ook heel erg draait om hoe de visual effects gemaakt zijn (het dryadeshot bestaat bijvoorbeeld uit live action/miniaturen/visual effects ofzo), dus mocht je daar in geïnteresseerd zijn, is het denk ik ook erg leuk!

   • Een sort LARP dus

   • Voor mij idd meer dan extra reden om er die woensdag te willen zijn! 🙂

 5. Ziet er heel gaaf uit.

 6. Ik ben zeer nieuwsgierig, dus even mijn agenda erbij pakken.

 7. Hier ga ik tijd voor vrij maken!

 8. Wouw wat gaaf. Ik ga zeker proberen langs te komen. Datum volgt! 😀 Tof zeg.

 9. Zie ik daar in de concept art vuurvliegjes (glimwormpjes) langskomen? 🙂

  • Jups! Die bleven maar zaniken dat ze mee wilden spelen, dus vooruit 😉

 10. Wow, dat ziet er gaaf uit! Ik denk dat ik hoogstwaarschijnlijk er woensdag(avond) ook bij zal zijn :).

  • Wat superleuk! Tot woensdag!