Orenda I, II & III (theater, 2015-2017)

Nederland, 1869. In haar villa op de Lange Voorhout in Den Haag opent Alexandrine Pieternella Françoise Tinne een expositie over haar reizen. Ze is een excentrieke, schatrijke freule, die half Afrika heeft doorkruist met haar moeder, tante en metalen hemelbed. Er wordt gefluisterd dat Alexandrine een speciale opdracht heeft, voor een select aantal genodigden. Maar wat die opdracht is, zal nooit duidelijk worden. Diezelfde avond komt freule Tinne door een moordaanslag om het leven.

Beschuldigingen vliegen over en weer. Naar Adolf Frans Josef graaf von Königsmark, de afgewezen verloofde van Alexandrine. Naar het Afrikaanse huispersoneel, dat voor de standaarden van die tijd ongewoon veel vrijheid en zeggenschap lijkt te hebben. En tenslotte naar Orenda Industries, een brandstofmaatschappij die is overgewaaid uit Canada en Engeland. Orenda is de brandstof van de toekomst en belooft een vooruitgang in de wetenschap waar voorheen alleen maar van gedroomd kon worden. Had Orenda een belang bij de dood van Alexandrine? Of is het juist Orenda dat bedreigd wordt?

Met meer vragen dan antwoorden gaat een groepje reizigers op expeditie. Naar Australië, waar een geheimzinnig deel van Alexandrines erfenis op hen ligt te wachten.

.:.:.

Orenda is een improvisatie (LARP) theaterevenement in samenwerking met Nederlands en Vlaams industrieel erfgoed. De cyclus is gestart in 2015 en loopt 5 jaar, met evenementen door heel Europa. Meer informatie op: de website van Orenda Larp.