Het Verdronken Land (roman, 2018)

Nederland, de nabije toekomst. Een superstorm heeft de westelijke dijken verwoest en de hele Randstad tot aan haar knieën in het water gezet. Snelwegen overstromen, elektriciteit en gas werken niet meer en reddingsacties komen veel te traag op gang. De Europese Unie stelt Nederland een ultimatum om orde op zaken te stellen binnen eigen grenzen. Maar dan wordt Emir Berk vermoord, de vooruitstrevende Turkse premier van Nederland, en is de paniek compleet.

Drie tieners raken ongewild betrokken bij het complot. Loekie Laroes filmt per ongeluk de moord op Berk en wordt daarmee het volgende doelwit van de moordenaars. Haar beste vriend Jacinto Zondervan ontdekt de gruwelijke waarheid achter de reddingsacties. En Felix Rutgers van Rozenburg, de luie, rebelse zoon van de populistische politicus Boris, wordt na één van zijn extravagante feesten uit zijn huis ontvoerd.

Terwijl de noodtoestand in Nederland toeneemt, dringen Loekie, Jacinto en Felix steeds dieper door in het complot achter de moord op Berk. Een complot dat alleen zij kunnen stoppen.

Het Verdronken Land is een actuele young adult thriller over de klimaatcrisis, vriendschap en identiteit

“Het Verdronken Land” is een actuele thriller voor jongeren over klimaatverandering, vriendschap en identiteit.

Het boek won de prijs voor het Beste Afgewezen Manuscript in 2014 en werd opgepikt door Uitgeverij LetterRijn. Op 12 oktober 2018 werd het boek gepresenteerd tijdens een klimaatevenement voor jongeren: “CliFi 2018” (de term cli fi is kort voor het genre climate fiction). Het eerste exemplaar van de roman werd in ontvangst genomen door de jonge klimaatactiviste Lilly Platt van Lilly’s Plastic Pickup.

“Het Verdronken Land” is hier te bestellen als hardcover of audioboek. Tevens is het boek te vinden in alle grote Nederlandse bibliotheken.