De Ontsnapping (film, 2015)

Op het sterfbed van haar broer Jimmy beloofde Julia dat ze een avontuurlijk leven zou leiden, vol bijzondere gebeurtenissen en hoogtepunten. Twintig jaar later lijkt er weinig meer van die belofte over: ze heeft een suffe baan, een rijtjeshuis, 2.4 kind en een man met een micropenis, met wie de seks vooral dramatische dieptepunten oplevert.

Maar het is nog niet te laat om die verloren tijd in te halen. En op Jimmy’s sterfdag, na een heftige ruzie met haar man, besluit Julia dan ook om eindelijk het leven te leiden dat ze vroeger voor ogen had. Ze vlucht, op zoek naar geluk, het onbestemde  tegemoet. Naar Portugal, in de rode sportauto die ooit haar broer toebehoorde.

En geluk vindt ze. In een riante huurvilla, het bruisende nachtleven en haar nieuwe vriendin Lotus die Julia niet alleen het vrije leven laat zien, maar haar ook introduceert in de wereld van drugs, plastische chirurgie en mannen voor een nacht. Zo slaagt Julia er stukje bij beetje in om te breken met haar oude leven, om echt te ontsnappen.

Als ze de mysterieuze gigolo Romeo ontmoet, beseft Julia echter dat vluchten niet hetzelfde is als gelukkig worden. En dat als ze echt wil ervaren wat liefde is, wat leven is, wie ze zelf is, dat ze voor eens en altijd moet afrekenen met het geheim dat ze sinds de dood van haar broer met zich meedraagt.