Tandenfee

Posted on Jun 13, 2005

Ik krijg een tandje. Eerst dacht ik dat er een stukje appel tussen mijn kiezen was blijven zitten, maar na twee dagen gepeuter en gefriemel en toegewijd getandenpoets, heeft Jeroen mijn bovenlip naar mijn oor getrokken en vastgesteld dat ik een verstandskies krijg. Dat is niets te laat op je 21e.

Ik kan er niet van afblijven. Ieder onverdacht moment dwaalt mijn tong af naar dat kleine witte puntje in mijn tandvlees. Ik voel me weer zes of zeven of hoe oud ik ook was toen ineens mijn peutergebit begon uit te vallen. Er was niets zo intrigerend als die wiebelende melktanden loswrikken, om daarna met je tong in het achtergebleven, bloederige gat te wroeten. Met de tijd werd ik ook steeds waardebewuster; de prijs waarmee ik mijn melktanden aan de bijbehorende fee verkocht, steeg met iedere tand. Mijn moeder bleek uiteindelijk de tandenfee. Daar kwam ik toevallig een keer achter toen ik voor de grap een klein doosje in haar kast opentrok en zo mijn voltallige voormalige gebit over het tapijt uitstrooide.

De waarde van mijn verstandskies schat ik momenteel op vijfentwintig euro. Tijd voor telefonisch contact met de tandenfee.

3 Comments

 1. Goodeh! ^_^
  Inderdaad niets te laat 🙂
  De mijne zijn er allemaal al uit. And I had nothing to show for my trouble besides some stitches and a killer pain in my jaw. En natuurlijk 4 verstandskiezen in een potje, keurig schoongepoetst in de biotex (oooooh) They make nifty prps on a Larp *grin*

 2. Die van mij komen ook door… op mijn 24e. Joy. Ik heb ze nog niet op waarde laten schatten.

  Hmmm, waar vind ik een Telephone Operator from Wisconsin? Je maakt het me wel moeilijk, hoor.

  *grijns*

  • Nah, toevallig heb ik net een leuke gevonden op Ebay en helemaal niet duur, mwahahahaha 🙂