Stub-born 5: Mijn jaloerse vriendin

Posted on Nov 17, 2016

Ik heb een beste vriendin. En ik weet dat ze het niet kan helpen, maar ze is een vrij jaloersig tiep.

Natuurlijk, er is ineens een baby. En een baby betekent dat ik minder aandacht voor haar heb, minder snel op haar berichtjes reageer, niet tot zonsopgang met haar door kan halen. En dat pingpongt met haar onzekerheid.

Waar is de tijd dat het zij en ik was? Dat gesprekken over háár gingen en niet over rompertjes? Is het niet een beetje mijn schuld dat ze zich af en toe in de steek gelaten voelt? En vervolgens wat, hoe zeg je dat? Mild passief-agressief uit de hoek kan komen?

Zo van: “leuk en aardig, je nieuwe babyvriend, maar weet je nog? Die tijd van jij en ik? Toen je nog de moeite nam voor, je weet wel, basishygiëne?”

Glow Baby Je Nieuwe Beste Jaloerse Vriendin

“Vroeger. Toen je nog opiniestukken plaatste over macropolitiek? Voordat je blog te vinden was door ROMPERTJE ROMPERTJE ROMPERTJE met je voorhoofd in Google te slaan?”

Glow Baby Je Nieuwe Beste Jaloerse Vriendin

“En weet je nou wat zo leuk is van die rompertjes? Die moet je wassen. Maar dat is natuurlijk altijd je droom geweest. Vroeger al. Toen dacht je: later als ik groot ben word ik een huisvrouw op het platteland die nooit meer een roman schrijft, maar die wel de hele dag rompertjes staat te wassen.”

Glow Baby Je Nieuwe Beste Jaloerse Vriendin

“Niet dat ik niet blij voor je ben ofzo, want ik hoop dat je gelukkig bent. En dik. Haha, zei ik dik? Ik bedoel: eenzaam. Ik bedoel, acht uur slapen, acht uur slapen, acht uur slapen. HUIL JE AL?”

Glow Baby Je Nieuwe Beste Jaloerse Vriendin

“En weet je? Het is wél jouw schuld. Alles is jouw schuld. Omdat jij denkt dat een baby en een gezin en nooit meer slapen en rompertjes wassen en moederfloeping Outlander beter is dan onze vriendschap. Nou? Weet je? ONZE VRIENDSCHAP WAS BETER DAN VIER SEIZOENEN OUTLANDER EN IK HOOP DAT JE NOOIT MEER SLAAPT EN DAT JE BABY STIEKEM HEEL STOM IS EN DAT JE JEZELF ‘S AVONDS IN SLAAP HUILT ALS JE AAN ME DENKT WANT IK DENK WEL AAN JOU DE HELE TIJD. Ik bedoel, ik heb een SUPERLEUK leven. Zonder jou. Zie je die capslock? SUPERLEUK. BEL ME VOORAL NIET.”

Glow Baby Je Nieuwe Beste Jaloerse Vriendin

“P.s. Please bel me. Alsjeblieft. Superalsjeblieft.”

Serieus, Glow Baby. Volgens mij wordt het tijd dat we praten.