Stub-born 4: Als de vliezen breken

Posted on Nov 8, 2016

Zwangerschap is een raar tijdruimte-ontwrichtend ding. Bij mij ging het ongeveer zo:

Week 1 t/m week 6: Oké. Dit is best wel een groot en ingrijpend ding denk ik. Maar ik heb nog veertig weken de tijd om aan het idee te wennen. Veertig weken! Dat is drie vakanties! Veertig Donald Ducks! Langer dan een reis naar Mars! Tuurlijk, ik kan me veertig weken druk maken om hoe groot en ingrijpend dit allemaal is, maar weet je? De natuur regelt het vast allemaal vanzelf. En ik ben een baken van rust en zen en loslaten en GODSAMME WIE HEEFT HET BESCHUIT OPGEGETEN?

Week 6 t/m week 36: Ladieda. We krijgen een baby. Zal ik voor de lol eens “hoe hou ik een baby in leven?” googlen? Ach. Dat kan volgende week ook nog wel. Tijd genoeg. Hé kijk. Een lijst met dingen die je nodig hebt om een baby in leven te houden. Jaja. Babybadje. Wipstoel. Rompertjes. Eén tripje naar de HEMA en alles is geregeld. Gut, wat is een rompertje eigenlijk? Ladieda.

Week 37 + 2 dagen: HOLY FRIKKING FLOEP WE HEBBEN EEN MENS GEMAAKT DAT VOLLEDIG VAN ONS AFHANKELIJK IS EN IK WEET NIET WAT EEN ROMPERTJE IS EN WE ZIJN BORSTVOEDINGSCURSUS VERGETEN EN WAT ALS MIJN VLIEZEN BREKEN EN IK MERK HET NIET EN IK BAAR EEN KIND OP DE GROENTEAFDELING EN DAT KOMT NATUURLIJK ALLEMAAL OVER DERTIG JAAR TERUG IN THERAPIE ZO VAN: HÉ GRAPJURKEN, ALLES LEUK EN AARDIG MAAR JULLIE HADDEN BEST EFFE DE MOEITE KUNNEN NEMEN OM “ROMPERTJE” TE GOOGLEN EN OP ZWANGERSCHAPSZUMBA TE GAAN EN HOE VER IS DE HEMA NOU EIGENLIJK ALS JE EEN JAAR DE TIJD HEBT? PS. AL MIJN TRAUMA’S ZIJN TERUG TE VOEREN OP DAT ENE VERGETEN WIPSTOELTJE ZEGT MIJN THERAPEUT. DUS HÉ, BEDANKT!

Week 37 + 2 dagen + 1 nacht: Kut. Mijn vliezen.