Gaande Man Weg

Posted on Feb 22, 2007

Kennen jullie dit beeld? “Gaande man” van Wotruba staat achter het Utrechtse conservatorium, in een hofje dat een geliefde schuilplaats is voor junkies, vrijende paartjes en mensen die van saaie keukenkruiden met Latijnse namen houden. Ik vind het een stom beeld, vooral omdat ik me altijd afvraag waar een man zonder armen zo snel heen aan het gaan is, maar goed, aangezien dit staaltje abstracte lego-kunst zo’n vast herkenningspunt is in mijn dagelijkse wandel werd ik vandaag lichtelijk opgeschrikt.

Ik liep namelijk, na een vruchtbare scenario-bespreking, met mijn dagelijkse boodschappen langs “Gaande Man.”

En direct daarna besefte ik dat ik waarschijnlijk gek was geworden.

Hè?

Goed.

Ik draai me om.

Ik loop terug.

Nee, ik ben toch niet gek.

Òf de Utrechtse gemeente heeft gevoel voor humor gekregen of “Gaande Man” is na al mijn verwijten toch zijn armen gaan halen.

Hoe dan ook, ik vind het hilarisch.

7 Comments

 1. *proest*

 2. Ja, wat verwacht je van een gaande man? Een gaande man kan niet eeuwig blijven. Dan hadden ze het beeld “blijvende man” moeten noemen.

 3. Komt een onguur type bij de gaande man: “Gefeliciteerd! U heeft een vakantie gewonnen naar een warm oord!”
  Gaande man: “Geweldig! Al de jaren trouwe dienst hier en nog nooit kon er een vakantie van de gemeente van af…”

  *onguur type en gaande man verlaten het toneel*

  Een week later:
  Gaande man in omsmeltoven: ZO warm had ik mijn vakantie niet voorgesteld…..

  • Raadsel opgelost – de Gaande Man is niet op vakantie in een warm oord maar is gewandeld naar een rotonde in de Leidse Rijn. (http://www.beyondutrecht.nl/index2.php?nav=3&proj_id=23)

   • Damn, daar gaat het mysterie 🙂 Hoewel ik die foto van geketende Gaande Man dan wel weer erg leuk vind. Ik zou zweren dat het ding een gezichtsuitdrukking heeft 🙂

 4. Maar eens even iets heel anders. Mijn vriending kijkt over mijn schouder mee terwijl ik LJ lees, en we blijven ons allebei verbazen over je geweldige usericon. Dat paard met twee benen, bedoel ik. Echt geweldig!

  • Hahaha, dank je wel. Ik heb hem niet zelf gemaakt, maar ben wel net de Baron van Münchhausen aan het herlezen, dus ik vond hem wel toepasselijk 😉