Horlepiep

Posted on Aug 15, 2007

De horrorfilm 1408 is een belevenis. Vooral voor wie gisteren in de wekelijke sneak preview van de Rembrandt zat en getuige was van hoe, in de 63e minuut van de film, de liefde van mijn leven een onverwachte, imposante vertolking gaf van de bijna uitgestorven Zuiderzeese horlepiep.

Het scheelde niet veel of Chris en ik hadden, in de explosie van rondslingerende ledematen, een even droevig lot getroffen als de bioscoopstoel van Jeroen.

Bedankt Stephen King. Bedankt schrikeffecten in horrorfilms.

Rust zacht, stoel 22.

10 Comments

 1. Gecondoleerd. Hoe heeft Jeroen alles overleefd?

  Is het een leuke enge film, of is het een bloederige rondpetterende enge film? Ik ben altijd wel in voor horrorparels zoals Ring, maar ik kan niet helemaal tegen splutter-taferelen zoals in From Dusk Till Dawn.

  • Dan moet je zeker naar deze film. Alle ingewanden blijven gewoon waar ze horen te zitten, maar er kruipen wel allerhande spoken door het beeld. Bovendien is het een Stephen King verhaal, dus er zijn vooral veel behekste schilderijen, kranen en wc-rollen 🙂

   Jeroen heeft zichzelf wonderbaarlijk genoeg niet ernstig verwond. Hij heeft alleen slecht geslapen 😉

   • Heerlijk! Dank voor de tip.

   • Graag gedaan 🙂

    Hier is overigens nog een link naar de trailer: http://youtube.com/watch?v=gKqPlIFokig

   • Dit is een ‘schrik’ film? Dus als je niet snel schrik is het niet zo boeiend? 🙂

   • Eerder eng dan schrik zou ik zeggen 🙂

 2. Creepy trailer! 😀

 3. Heb het verhaal gelezen inderdaad. Was best eng! Ben nu (dank zij jou) best benieuwd naar de film.

 4. En met John Cusack ook nog zie ik! Tijdje geleden dat ik die voor het laatst in een film zag. Okidoki, it’s a must-see.

  • Hee, ja, waar is John Cusack eigenlijk geweest al die tijd? De laatste film die ik met hem heb gezien is ‘Being John Malkovich’, maar dat is ook al acht jaar geleden ofzo.