Eindexamenweek 2009

Posted on Jun 7, 2009

Hooggeëerd publiek!

Op 25 juni aanstaande neemt de IB-groep afscheid van één van haar meest hardnekkige leningtrekkers en komt er een eind aan mijn zeer experimentele studieloopbaan die maar liefst vier studies en veertienhonderdvijftig slapeloze nachten van mijn moeder omvatte.

Bij dezen wil ik u, die mij gedurende al die tijd zo trouw hebt gevolgd en mentaal ondersteund, van harte uitnodigen om de feestelijkheden rond mijn afstuderen bij te wonen tijdens de Eindexamenweek 2009, die van 23 tot 27 juni zal plaatsvinden op de Filmacademie in Amsterdam.

Tijdens deze week zullen alle eindexamenfilms vertoond worden, waaronder de pilot voor de televisieserie Het mysterie van de Volle Maan waar ik het scenario voor schreef (en neem vooral je kinderen, neefjes en nichtjes tot 13 jaar mee, want die vormen de daadwerkelijke doelgroep ;))

Voor vertoningstijden, zie de blokindeling op de website van de Filmacademie en hou ook vooral de website van Lichting 2009 in de gaten. Het adres van de Filmacademie (vlakbij het Waterlooplein in Amsterdam) is hier te vinden.

En vergeet me vooral niet te melden als je langskomt, want ik ben er zelf ook de hele week en altijd beschikbaar voor een kopje koffie, thee of rode wijn.

Tot dan!

Het Mysterie van de Volle Maan

P.s. Meer van mijn werk deze week op Nederland 2! Voor regisseur Peter de Baan van het programma De Vloer Op schreef ik twee opdrachten die deze week woensdag 10 juni (“Date”) en woensdag 24 juni “Croissants”) worden uitgezonden. Met Peter de Blok en Margôt Ros, hoe cool is dat? Ik geloof dat het programma om 21:30 begint (en er zijn ook nog herhalingen en een heel online archief op de website zelf natuurlijk: De Vloer Op 2009)

P.s.2. Later deze zomer online: een klein gamepje dat ik voor Soa Aids Nederland heb geschreven in navolging van hun Dr. Frankenstein campagne. Ik moet eens kijken of ik niet vaker zulke dingen kan doen, want interactieve scenario’s zijn echt leuk!

P.s.3. Nog meer? Nog meer! Want ik ben gevraagd om de animatie/live action film voor de eindexamenklas van volgend jaar te schrijven. Ik greep de kans om iets te doen met mijn grote liefde voor historie en het project is zo’n succes dat we volgende week voor financiën mogen pitchen bij de omroepen. 300 meets de Nederlandse geschiedenis staat in het pitchdossier dus ik ben echt heel héél erg blij 😉

14 Comments

 1. Persoonlijk zie ik Bonifatius erg zitten 😉

  Succes, meid. Ik zal er zijn.

 2. Heerlijk! en ontzettend eng om eindelijk geen student meer te zijn, lijkt mij. En ontzettend gefeliciteerd met alle coole projecten en uitdagingen!

  Ik kom zeker weten langs voor een kopje koffie thee of rode wijn. Nog voorkeuren voor dagen?

  • Heel erg tof
   Toen ik het hier thuis voorstelde werd er wild in het rond geroepen. Dingen als: Oewwww GAAAF En TOFFF enz.
   Mijn monsters testen met grote liefde je film. Wij proberen vrijdag te komen…

  • Gezellig! En echte voorkeuren heb ik niet hoor, ik geloof dat alleen maandag en dinsdag alle voorstellingen besloten zijn, maar daarna ben ik er gewoon alle dagen, waarschijnlijk tot ‘s avonds (alleen donderdag- en vrijdagavond heb ik afstudeerverplichtingen ;))

   • @ Femke. Wat supergaaf! En ‘t is natuurlijk een beetje de ultieme test of kinderen de film straks ook leuk vinden, vreemd genoeg hebben we die tot nu toe nooit in ons testpubliek gehad (wel veel kalende mannen van boven de vijftig ;))

 3. Ik denk niet dat ik het red om in die week naar Amsterdam te komen.
  Maar ik ga je werk op TV zeker proberen te bekijken. En die game wil ik ook graag zien.

  Maar los van dat alles; heel hartelijk gefeliciteerd.

 4. Gefeliciteerd!

  Helaas zit ik in de eindexamenweek al in Engeland, maar zal woensdag zorgen dat de tv aan staat =)

  • Jeetje, veel succes daar! Dat klinkt ook echt spannend! 😀

 5. Super gefeliciteerd! En wat een gave projecten!

  Ik ga mijn best doen langs te komen, maar de 26e moet ik mijn stage verslag inleveren, dus vrees dat ik de hele week druk achter een scherm zit te tikken…

  • Ha! No problemo hoor! Voor de meeste mensen is het ook gewoon een werkweek natuurlijk 😉 (en als het goed is komen de films ook nog gewoon een keer lui op televisie en wie weet doe ik nog wel een afstudeerdrinkdingetje in Utrecht, als ik na die week nog niet totaal ben stukgenetwerkafgestudeerd ;))

 6. Olga, wat is je geheim?

  • Voor het grootste deel: klasgenoten en docenten die mensen naar je doorverwijzen. Ik begin me te realiseren dat het volgens mij vooral zo werkt.

   En verder… vet cliché, maar gewoon je zelf zijn, want je bent echt goed genoeg! En ik ben ook echt benieuwd naar je project! (ook grappig dat ik steeds verwachtte dat er ineens een twist in zou zitten en dat het meisje een geheim agente zou zijn :D)

 7. Haha, nee – de regisseur waar ik aan gekoppeld ben zag dat soort dingen niet zitten, dus een typisch filmacademiedrama. Eigenlijk ben ik strontjaloers op de wraakfilm, dat ligt helemaal in mijn straatje. Maar goed. In het vierde jaar ga ik daar wel weer op los.

  • Zo is het en eigenlijk is het ook helemaal niet zo gek om veel verschillende projecten te doen. Ik heb nu dan twee keer een genreding achter elkaar gedaan en dan word je al snel het horrormeisje. Terwijl ik ook heel veel andere dingen wil. Dat moet ik nu op andere manieren gaan bewijzen denk ik.

   Plus je hebt nu straks een heel jaar om los te gaan op je eigen verhalen, dus dat is echt leuk!