“Chemotioneel” gepubliceerd

Posted on Oct 21, 2011

“Godelinde, Thea, Judith en Marie-Claire,” zei Angela. “Onze vlindertjes. Gevlogen, maar niet vergeten”. Angela nam nauwelijks tijd om stil te staan bij het tafeltje met foto’s in de hoek. Veel viel er ook niet te onderscheiden, want de gezichten van de vrouwen werden overwoekerd door kaarsen van macaroni en hobbelige zelfbakbeeldjes uit de oven.

“Intuïtieve emotionele healing,” zei Angela, die mijn blik volgde. “Ik zal je de folder meegeven”. En ze manoeuvreerde me door naar de open keuken, waar ik direct een glas champagne in mijn hand kreeg gedrukt en een gebakje met een strik. Door alle roze glazuur was het ding zo zwaar als een kei, maar ik glimlachte beleefd naar het meisje met het roze schort dat het me had aangeboden.

“Onze huishoudgodin,” verklaarde Angela. “Eén keer. Net geconstrueerd. Maar ze is pas 28”.

De jonge vrouw in het roze schort glimlachte verlegen, terwijl ik probeerde een hap van het mierzoete glazuur door mijn keel te worstelen. Ik werd nog steeds snel misselijk.

“Lekker,” loog ik.

 

Het verhaal Chemotioneel werd onlangs gepubliceerd in de verhalenbundel “Door het lint” voor Stichting Pink Ribbon.

Het boek is in beperkte oplage te verkrijgen bij geselecteerde boekhandels en online te bestellen via onder andere Bol.com